puheenjohtajalta

   

  HYVÄT ERÄVELJET JA SISKOT

  Työtäyteinen erävuosi 2012 on takana. Paljon on saatu aikaan. Lahtivajan aluetta on kehitetty voimakkaasti. Tontille on saatu rakennettua iso kota ja Lehtilän tontilta savusaunakin sinne siirrettyä. Kota ja sauna ovat siellä juurikin sinua varten. Käykäähän testaamassa.
  Kesäkokous 2012 teki myös päätöksen, että alueelle rakennetaan vielä erillinen sauna/ kokous tila. Tätä investointia on nyt siirretty ainakin 2014 vuoden puolelle. EU rahoitusta saatiin kotaan. Sitä on myös tarkoitus hakea sauna rakennukseen. Seuraavat EU rahat tulevat hakuun aikaisintaan 2014 vuoden kuluessa. Sitä odotellessa, keskitytään Ilmijärven kiinteistöihin.

  Tekeminen ei siis päättyneeseen vuoteen lopu. Lahtivajan tontin puustoa on tarkoitus harventaa. Klapeille on aina tarvetta. Ilmijärven majan remonttia jatketaan. Ilmalämpöpumppu sinne on jo hankittu. Ikkunat nyt ainakin on tarkoitus kuluvan kesän aikana vaihtaa. Niiden vaihtotyö kun tehdään omin voimin, niin säästetään noin 4000,- euroa. Toivon, että pätevät timpurimme ottavat asian hoitoonsa. Majan ja saunan kattojen uusimisesta on myös ollut puhetta. Niin ikään saunan ovet ovat vaihdon tarpeessa.
  Mikäli kaikki tehdään kuluvan vuoden aikana, tarvittaneen rahaa lähes 20 000,- euroa. Kassasta sitä määrää ei löydy!

  Köyliön kunta on tarjonnut rhy:n kautta ampumarata-aluetta seuroille. Asian tiimoilta odotellaan tarkentavia tietoja. Mikäli rata-alue hankitaan, tietää se jäsenmaksuihin huimaan korotusta, ainakin määräajaksi. Mikäli saisimme takuun, että rata-alue on seurojen käytettävissä esim. seuraavat 50 vuotta, pidän hankintaa järkevänä. Odotellaan mitä kevät tuo tullessaan asian tiimoilta!

  Riistakannat alueellamme ovat varsin kohtuulliset. Hirvieläinten osalta kuitenkin heikkenevät. Kaikki tietävät, että alueen sudet vievät osansa. Haettua susilupaa ei meille taaskaan myönnetty. Turhanpäiväisiä susi-iltoja istutaan. Mitään ei kuitenkaan niissä saada aikaan. Mediajulkisuus on kyllä taattu ja Köyliö kartalle hilattu.
  Lauman lisääntyminen on taas aluillaan. Naaras jo tiputtelee, joten pentuja on tulossa. Koiraeläimenä lienee taas tuleva pentue edellistä rohkeampia. Vanhemmat kun ovat saaneet mellastaa rauhassa. Siitä ne tulevatkin pennut oppivat, että ihminen ja asutus ei ole mikään uhka!
  Se hyöty susi-iltamista on ollut, että ministeri/ RKTL palkkaavat Köyliön metsiin susivahdin!
  Sellainen saattaa siis lähiaikoina nurkissa pörrätä. En tosin tiedä, mitä valtuuksia sellaisella sitten on?

  Koiraharrastusta tätä susi asia kuitenkin vaikeuttaa merkittävästi. Takavuosina Köyliön maastot olivat arvostettuja ja haluttuja. Nykyään kun koiraansa ilmoittaa esim. hirvenhaukkuihin, ei Köyliö kelpaa ollenkaan. Haukkumaastojen hankinta on todella vaikeaa! Samoin on ajokoiraharrastuksen laita. Alkaa olla tuolla Kepolan puolella välillä ahdasta. Siellä kun sudet eivät vielä ole häiriköineet ja koiraharrastus jotenkin hoituu. Toivotaan, että edes puolet nykyisistä metsästysmaista säilyy koiraharrastuskelpoisina.

  Vuosikokous joutui jälleen erottamaan seurasta muutaman jäsenen. Jäsenmaksut jääneet henkilöiltä hoitamatta. Seura joutuu hoitamaan kuitenkin jäsenmäärän mukaan erinäisiä maksuja muualle. Suomen metsästäjäliitolle menee 10,- / per jäsen ja ampumaratakin vie omansa. Mikäli haluat luopua jäsenyydestäsi ilmoita siitä johtokunnalle. Näin saadaan jäsenrekisteri heti ajan tasalle, eikä lähetellä turhaan maksumuistutuksia.

  Talkoita ja aktiivista ampumataidon sekä koirien treenaamista vuodelle 2013, T: Pj.

  ______________________________________________________________

  HYVÄT ERÄVELJET JA SISKOT

  Tätä kirjoittaessa on metsästyskausi jo hyvässä alussa. Vajaan viikon päästä saamme laskea koiratkin liikenteeseen.

  Valitettavasti susitilanne alueellamme ei ole ainakaan helpottanut. Kaatolupahakemus täytyy taas laittaa vetämään!

  Riistakolmio tuli laskettua, kiitos talkooväelle siitä. Kanalintukanta ei nyt ole paras mahdollinen, mutta aika mukavasti niitä laskijat löysivät.

  Näin ollen päästäneen niitäkin vuoden paussin jälkeen etsiskelemään. Hirvi ja peurakannan suuruus selviää sitten jahdin kuluessa.

  Ei mitään aihetta hurraa huutoihin ole kuitenkaan sillä saralla. Tasaiseen tahtiin petojen syömiä hirvieläimiä tuntuu löytyvän!

  Sihteeriltä sain nimilistan, pitkän sellaisen, jäsenistä, joiden jäsenmaksut ovat edelleen hoitamatta. Tarkastappa tiliotteesi!

  Maksamaton jäsenmaksu on yhdistyslain mukaan jäsenen eroittamisperuste! Sain jokunen päivä sitten soiton entiseltä jäseneltämme.

  Velvoitteet oli jääneet hoitamatta ja jäsen oli erotettu. Nyt taas paluu seuratoimintaan olisi ajankohtainen. Jäsenmaksu peritään taas,uudelleen liittymisen myötä. Maksahan jäsenmaksusi ajallaan!

  Kesäkokous teki merkittäviä investointipäätöksiä. Päätettiin rakentaa lahtivajan tontille kota ja sauna/ kokoustila. Molempiin hankkeisiin yritetään saada EU:lta rahoitusta. Niin pitkään kun EU vielä on olemassa! Kuten joku kokouksessa osuvasti totesi.

  Allekirjoittanut on nyt viikonpäivät pyöritellyt niitä hakemuksia. Ei todellakaan ole mitään yksinkertaisia lappusia!!!!

  Toivotaan, että saadaan paperit kuntoon ja rahoitusta hankkeille. Henkilökohtaisesti olen vakuuttunut niiden tarpeellisuudesta.

  Isoa joukkoa jäsenistä tarvitaan jo Syyskuun alussa. Voitaneen sanoa, että jo perinteiset Köyliön koiranäyttelyt on silloin edessä.

  Paikka on vaihtunut Lallin kouluksi, mutta koirien määrä on edelleen merkittävä. Kenneljaosto tekee meidän kaikkien eteen valtavasti töitä. Näyttelytuloilla on merkittävä rooli seuramme varainhankinnassa. Näillä tuloilla on suoritettu merkittäviä hankintoja sekä suoritettu mm. Ilmijärvellä remontteja.

  Ilmijärven majasta oltiin myös kokouksessa huolissaan. Totuus on, että siellä on edelleen remontin tarvetta. Lattialle tars tehdä jotain,ikkunat ja katto kaipaa uusimista. Jospa näyttelystä saadaan hieman remonttirahaa. Johtokunta selvittelee remontin kustannuksia.

  Halpaa lystiä ei ole sekään. Menoja siis tiedossa, mutta jos olisi myös tekijöitä niin saadaan hieman kustannuksia karsittua.

  Työtä ja jahtia siis tiedossa!

  T: jaka

  ______________________________________________________

  Hyvät eräveljet ja siskot

  Työntäyteinen juhlavuosi on takana. Juhlat juhlittu ja arki koittaa. Vielä kerran, kiitos .

  Vuosikokous antoi allekirjoittaneelle valtuutuksen jatkaa seuramme luotsaamista seuraavalle vuosikymmenelle, kiitos myös siitä.
  Tuleva toimintavuosi on taas tekemistä täynnä. Jokaiselle varmaan hommia piisaa. Eninten hikeä tullaan vuodattamaan lahtivajan ympäristöstä. Puustoa raivataan ja klapeja tehdään. Itse rakennustakin on tarkoitus kunnostaa.
  Ilmijärven maja tullee työllistämään meitä tavanomaisesti. Seuratkaa siis aktiivisesti ilmoittelua talkoista, niin lehdestä kuin sähköpostin kautta.

  Vuosikokouksessa ilmaisin huoleni siitä, että kettua ajavia koiria jäsenistöltä ei oikeastaan enää löydy. Pienpetokanta on päässyt selkeästi liian suureksi. Kuten Kivinevan Timppa totesi, on alueellamme varsin suuri haaska, Hallavaara.
  Pienpetokantojen kurissa pitäminen olkoonkin tämän vuoden pää teemana. Tietysti rakkaat puolisomme tukevat meitä tämän yhteisen asian kuntoon saattamisessa. Vaikka vain antamalla hieman taskurahaa kettua ajavan koiran hankintaan!

  Riistakorttien palautusmäärät ovat olleet nousussa jo jokusen vuoden ja hyvä niin. Edelleen niitä kuitenkin jää runsaasti matkalle. Näiden korttien perusteella saamme arvokasta tietoa, niin saalismääristä kuin riistakannastakin. Pienpetosaaliiden seurantaan se on myös tärkeä väline. Pienpetokilpailussa jaetaan vuosittain hyviä palkintoja, siis osallistu kortti palauttamalla!

  Tervetuloa joukkoon uudet jäsenet. Jäsenyys tuo muutakin kuin metsästysoikeuden. Se tuo mukanaan paljon myös velvoitteita. Yritä olla siis luottamuksemme arvoinen. Osallistu seuran toimintaan muutoinkin kuin metsästämällä. Aktiivisesti seuratoimintaa tukevana olet Köyliöläiselle metsästyskulttuurille arvokas asia!
  Hoida siis homma kotiin tyylillä ja asiallisesti!

  Yksi merkittävä metsästysturvallisuuteen liittyvä parannus vuosikokouksessa päätettiin. Jokaisen hirvieläinjahtiin osallistuvan on pakko käydä ampumaradalla ja vieläpä ampumassa. Päätettiin siis, että päästäksesi em. jahtiin on sinun ammuttava 4+6 laukausta hirvitauluun. Tämä on ammuttava kahdesti! Sarjan saat ampua saman illan aikana. Ampumatukea (ampumakeppiä) saat käyttää. Tulostavoitetta ei ole.
  Tähän muutokseen suurin syy on turvallisuus. Johtokunta oli huolestunut useasta viime syksyisestä, aseen tahattomasta laukeamisesta!!!!
  Jahtipäällikön sanoin; TURVALLISUUS ENNEN KAIKKEA.

  Hirvikanta seuramme alueella on varsin vaatimaton. Ainakin jos lentolaskentaan on uskominen. Jahtipäälliköiden kanta arvio on huomattavasti suurempi. Totuus lienee jossain siellä välissä. Metsään kuitenkin syksyllä mennään. Hirvikannan verotusta ja lupamääriä tultaneen kuitenkin tarkastelemaan varsin kriittisesti. Metsätuhot on luonnollisesti saatava minimiin, mutta hirvikantakin on kuitenkin pidettävä kohtuullisella, elinvoimaisella tasolla.
  Valkohäntäpeuran suhteen kaatomäärät ja etenkin sukupuolijakautuma olivat vuosien ”paasaamisen” jälkeen kohdillaan. Vielä kun saamme peurapukkien eliniän (trofee) kehityksen kuntoon. Hyvä sääntö olisi; jos seinälläsi on jo komeammat sarvet….älä ammu, anna kasvaa!

  Pienpedot kuriin ja ratatreenit/ käynnit kuntoon!
  T: pj jaka

  _______________________________________________________________

  HYVÄT ERÄVELJET JA SISKOT

  Kesäkokous on takana ja jahdin aloitus ovella. Toivon, että viime vuosien "säpinöistä" on otettu opiksi!Kyyhky ja sorsajahdeissa lienee suurimmat ongelmat. Pitäisinkin hyvänä, että varmistaisitte maanomistajalta luvan em. maa-alueen käyttöön.Selvää lienee se, että suojaetäisyydet rakennuksiin pidetään kunnossa ja maastoon ei mitään jätetä.Aika murheellista katsottavaa oli pellonreunus jossa lukematon määrä kyyhkyn siipiä ja päitä. Vältetään siis näitä, pysyy maat edelleen vuokralla kun hoidetaan homma tyylillä.Allekirjoittanut ei kesäkokoukseen päässyt.

  Olkapääleikkaus kun sattui samalle päivälle. Parempi kuitenkin käydä siellä näin peruutuspaikalla, muutoin aika olisi ollut parhaaseen jahtiaikaan. Toivottavasti jättivät sen verran luuta jäljelle, että kiväärin perä vielä olkapäällä pysyy.Kokouksessa oli jälleen pitkä lista talkoo hommia. Toivon, että saamme kaikki tehtyä. Lisäksi lahtivajalla on parille isännälle seinien pellitystä tarjolla.Tarkoituksena on, että näin juhlavuotena saataisiin nurkat edustus kuntoon.Majan puutilanne on aina hälyyttävä. Nyt olemme saaneet maaomistajalta kunnon pinon pystykuivaa puuta. Ne olisi syytä tehdä ja mielellään mahdollisimman nopeasti.

  Lallintalon juhlassa ja sen valmistelussa työtä myös piisaa. Osallistujien määräksi kun on arvioitu noin 500 henkilöä.Kokous teki viisaan päätöksen kun hyväksyi ns. luolakoirakortin. Askel eteenpäin on otettu. Itse olen sillä kannalla, että jos joku saa koiranomistajan (kettukoiran) vieraakseen hankittua, ei vieraskorttia pitäisi periä lainkaan. Seuramme alueella kun ei oikein meitä kettumiehiä enään tahdo olla. Naapurissa, Vuorenmailla jo tehtiin kyseinen päätös, eli koiranohjaajalta ei vieraskorttia vaadita. Palataan asiaan vuosikokuksessa. Ottakaan kantaa ja keskustellaan.

  Hirvieläinluvat tulivat piiristä seuran esittämässä muodossa ja määrissä. Näin alustava näppituntuma on, että lupamäärä on oikean suuntainen. Maastossa hirviä on hyvin näkynyt, mutta syksy näyttää! Peuroja lienee kuten ennenkin ja lupamääräkin on ollut jo vuosia vakio. Huolestuttavaa on taas se, että osa seurueen jäsenistä ampuu esin ja maksaa vasta sitten???Silloinkin usean "karhuamisen" jälkeen! Pitäisikö sellaisten jättää jahti väliin vapaaehtoisesti, vai mitä tehdään?Turhaan ei nimittäin niitä eräpäiviä määräillä.Kesä on ollut kuuma ja vettäkin tullut nirkoisesti. Koirien treenaaminen on jäänyt itseltä ainakin melko heikoksi tämän kuumuuden takia. Ehkä nyt viikkojen sairasloman aikana saan ainakin sen asian hoidettua.

  Riistapeltokin kasvaa varsin kivuliaasti, mutta jotain kuitenkin tulee hirvieläinten syötäväksi.Ampumaradalla toimijat valittelee, että hiljaista on! Nyt lienee korkea aika aloittaa harjoittelu, ei kun radalle.Antoisia hetkiä kaikille Köyliön maastoissa seuramme juhlavuonna.

  T: pj. JaKa

 

 

Tervehdys Eräveljet ja Siskot 

Heti aluksi haluan kiittää Juhani Kalevaa yli kolmenkymmenen vuoden työstä seuramme rahaston hoitajan tehtävistä. Suuret kiitokset myös Kalevi Sepälle ja Heikki Pakolalle pitkästä työrupeamasta johtokunnassa. Uusina johtokuntaan valittiin Pekka Huhtamaa ja Mikko Vännilä. Kiivas työtahti siis jatkuu uusin voimin. 

Seuramme 70 vuosijuhlat 6.11 Lallintalolla tulevat olemaan suurin voimainponnistus tänä vuonna. Toki paljon muutakin tekemistä riittää mm. majalla on remonttia tehty, veturina siellä on ollut Lätin Janne. Majan vesitilanne tullee myös työllistämään kesän kuluessa. Lahtivajan lämmitysjärjestelmä vaatii remonttia. Kenneljaosto pitää ison näyttelyn jne. kaikille siis varmasti riittää tekemistä!

Kaikki nämä suuret ja pienet työt vaativat myös rahoitusta. Seuramme talous tulee siis olemaan kovilla. Osaksi tästä syystä jäsenmaksuun tehtiin pieni korotus. Se ei ole riittävä menojen kattamiseksi, mutta toisaalta välttämätön kuitenkin. Yritetään sinnitellä näillä eväillä ja tehdä innokkaasti talkoita. 

Juhanin luopuminen rahaministerin tehtävistä aiheuttaa seuramme rahaliikenteeseen muutoksia. Jatkossa Pekka Huhtamaa hoitaa laskujen maksamisen. Kaikesta rahaliikenteestä pitää tulla kuitit Pekalle. Bjarne Jäntti vastaa sitten kirjanpidosta, Pekan toimittamien kuittien mukaan! 

Seuran nettisivujen uudelleen rakentaminen on annettu Petra Korpelan hoitoon. Petralle voi toimitella materiaalia ja esityksiä mitä haluatte sivuilta löytyvän. Ainakin jaostojen pj:t saavat toimittaa toimintasuunnitelmansa. Ampuma- ja kilpailujaostoa vetää Antti Varpia. Antti tarvitsee taas jaostoonsa innokkaita ratavahteja, hoidathan osuutesi mallikkaasti. 

Juhlavuoteen liittyy myös juhlajahti 5.11 perjantaina. Jahtiin liittyen on tiedossa kesän mittaa passilinjojen raivausta ja ampumalavojen rankentamista. Kutsuvieraita ko. tapahtumaan tullee joten paikkojen on hyvä olla kunnossa.

Lentolaskennassa hirviä  alueelta löytyi kiitettävästi, joten onnistuminen jahdin suhteen pitäisi olla ”taattu”.  

Syksyn hirvieläinjahti meni jokseenkin hyvin. Hirvet saatiin ja peurajahtikin meni vanhaan malliin. Perinteen mukaan jokunen jäi ampumatta. Runsas lumen määrä  on ollut omiaan vaikeuttamaan mm. kettujahtia. Kettukoirien vähäinen määrä jäsenistön keskuudessa on myös huolestuttavaa. Pienpetokantojen kurissapitämiseksi tarvitaan aktiivista toimintaa. Kettua kannattaa nyt keväthangilla yrittää vaikka pillillä.               

Metsäkaurista alueelta löytynee hyvin, ainakin saaliiksi niitä saatiin kiitettävä määrä. Lumitilanne vaikuttaa varmasti niin kauriin kuin peurankin selviämiseen, joten ruokintaa on syytä jatkaa pitkälle kevääseen.

Oma jahti on jäänyt hieman ”vähälle”, ajuri kun on ollut pois pelistä jalkaongelman johdosta ja beagle ei enää tässä hangessa etene. Tulevana syksynä toivottavasti taas homma jatkuu. 

Toivotan tervetulleeksi joukkoon uudet jäsenet. Olethan luottamuksen arvoinen ja teet pyyteetöntä  työtä seuramme eteen. Metsästysseuratoiminta on paljon muutakin kuin riistan ampumista. Odotamme, että olet innolla mukana kaikenlaisessa seuratoiminnassa. Jokaiselle löytyy varmasti tekemistä. Koejäsenille on toimitettu ns. koejäsen kortti. Siihen aktiivisesti merkintöjä hankkineet on yleensä palkittu seuran jäsenyydellä. 

Hoidetaan siis kaikki kunnialla seuramme 70:s toimintavuosi päätökseen!

T: pj Jari Kallio